Haşlanmış deniz topalak suyunun faydaları nelerdir? Buğday kabuğunun faydaları…
Pek çok kişinin mucizevi bir şekilde tükettiği karabuğday, reyonlardaki görüntüsüyle ilginizi çekmeyebilir ama faydalarıyla pek çok kişinin ilgi odağıdır. Çeşitli yerlerde yetişen bu besinin bildiğiniz kadar bilmediğiniz faydaları var. Hep birlikte öğrenelim!
Buğday Çimi Nedir?
Tüm iklim koşullarında oldukça kuvvetli olan deniz iğdesi meyvesi, verimli ya da verimsiz her türlü toprakta oldukça rahat büyüyebilmektedir. İğde ağacının meyvesi olan bu yiyecek hünnap ile çoğu zaman karıştırılabilmektedir. En çok yetiştirilen cehri türü cehridir. Vitamin açısından da oldukça zengindir ve böbrek hastalıklarından bağırsak hastalıklarına kadar pek çok hastalığı önler. Ayrıca kozmetik alanında da kullanılmaktadır.
KURUTULMUŞ FİDE SUYU VE TAZE FİDANIN FAYDALARI
-
Böbrek sorunu olan bireyler için mucizevi bir kaynaktır. İğdenin çiçeğinden ve yaprağından elde edilen çayın yanı sıra meyvesinden de böbrek hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
-
C vitamini açısından oldukça zengindir. Bu nedenle kış aylarında tüketicileri soğuk havaların neden olduğu hastalıklara karşı korur.
-
Kurutulmuş deniz iğdesi meyvesi ve yapraklarından elde edilen bitki çayı kuru öksürük problemlerine şifadır.
-
Bağırsakların ishal gibi düzensiz işleyişini önler ve düzenler.
-
İçerdiği omega 7 yağı sayesinde vücuttaki kolajen seviyesinin artmasına yardımcı olur.
-
Deniz topalak saç köklerinin beslenmesine yardımcı olur. Saç köklerini yeniler.
-
Karaciğeri temizleyen meyvelerden biri de deniz iğdesidir. Deniz topalak karaciğerden toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
-
Kötü kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur.
-
Hazımsızlık sorununa karşı tüketilen deniz iğdesi meyvesi mideyi rahatlatır.
MİLİN HASARLARI
Her doğal gıdada olduğu gibi deniz iğdesi meyvesinin tüketimi de istenmeyen sonuçlara yol açabilmektedir. Öte yandan buğdayın bilinen hiçbir değerli yan etkisi yoktur. Sadece fazla tüketildiğinde kabızlığa neden olan bir meyvedir. Su içermeyen bir meyve olduğu için karabuğday yerken su tüketimine dikkat etmek gerekir.
TEKERLEK NASIL TÜKETİLİR? DOĞU KABUĞUNU YİYEBİLİR MİSİNİZ?
Deniz iğdesi meyvesi tercihe ve damak zevkine göre hem taze hem de kuru olarak tüketilebilir. Kabukları soyularak veya direkt kabukları ile birebir formda yenmeleri de mümkündür. Aktarlardan taze meyve şeklinde bulabilir veya kurutularak tüketilebilir. Ayrıca kuru hali yaprakları ile demlenip çayı yapılarak içilebilir. Ayrıca meyveli bir bitki olduğu için reçeli de yapılabilir. Ancak karabuğdayın aşırı tüketimi kabızlığa yol açabileceğinden çok fazla tüketilmemesine dikkat edilmesi önerilir. Ayrıca vücuttaki suyu emen bir yapıya sahip olduğu için tükettikten sonra bol su içmekte fayda var.
İĞDE ÇAYI NASIL YAPILIR?
-
Vücuttaki demir oranını arttırıcı özelliği vardır. Deniz topalak çayı, deniz topalak yapraklarından veya deniz topalaklarının kendisinden yapılan bir çaydır.
-
Deniz iğdesi yaprakları sıcak suya katılarak demlenir ve bu durumda cehri çayı elde edilir.
-
Karabuğdayın kendisinden hazırlanan çay için, kabuğu soyulmuş 8-10 adet karabuğday çekirdeğini 2 bardak kaynamış suya ekleyip 5 dakika demlemek yeterlidir.